Šči s kysaným zelím a vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 7

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 400 g Vepřová plec
  • 150 g Petržel kořen
  • 150 g Fazole bílé
  • 500 g Zelí kysané
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 50 g Kroupy ječné
  • 80 ml Zakysaná smetana
  • 3 ks Cibule
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 387 kcal
  • Sacharidy 28 g
  • Tuky 56 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 58.5 mg
  • Draslík 374.7 mg
  • Vláknina 5244 mg
  • Vitamín A 5244 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fazole namočíme přes noc do vody, maso pokrájíme na kostky, kysané zelí nakrájíme. Mrkev a petržel oloupeme, nakrájíme na kostky, cibuli, petrželovou nať a kopr nasekáme nadrobno. Kroupy propláchneme.

  • 2

    Na másle zpěníme cibuli, vmícháme zelí a za občasného míchání dusíme.

  • 3

    Fazole s masem a kroupami vaříme zhruba 40 minut. V polovině varu přidáme zeleninu, zelí, rajčatový protlak, sůl, dušené zelí a dovaříme. Před podáváním vmícháme smetanu, bylinky a prohřejeme.

Komentáře k receptu