Moskevská sekaná

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 700 g Brambory
  • 100 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 100 g Játra vepřová
  • 300 g Kuřecí prsa
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 150 g Slanina vepřová
  • 400 g Červená řepa sterilovaná
  • 250 g Husí prsa
  • 200 g Kachní prsa
  • 100 g Gouda
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 50 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 3 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 898 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 61 g
  • Sodík 1185 mg
  • Bílkoviny 51 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 384.1 mg
  • Draslík 1238.1 mg
  • Vláknina 12614.4 mg
  • Vitamín A 12614.4 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí, kachní a husí prsa najemno umeleme, nastrouháme tvrdý sýr a na kostičky nakrájíme slaninu a vepřová játra.

  • 2

    V míse všechny připravené suroviny smícháme, přidáme šlehačku, procezený sterilovaný hrášek, žloutky, sekanou petrželku, škrob a sůl, důkladně zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků.

  • 3

    Z masové směsi připravíme dvě malé šišky a dáme je péci na hlubší plech do trouby. Pečeme dočervena asi 40 minut a během pečení šišky občas potíráme rozehřátým máslem.

  • 4

    Mezitím připravíme bramborovou kaši. Brambory oloupeme, opláchneme, větší překrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vařící osolenou vodou a vaříme je 20-25 minut doměkka. Uvařené brambory scedíme a necháme vypářit. Ještě horké brambory prolisujeme, přidáme 50 g másla a sůl a vařečkou promícháme. Pak přilijeme vařící mléko a ručním šlehačem našleháme hladkou kaši.

  • 5

    Upečenou sekanou nakrájíme a servírujeme ji s bramborovou kaší a nakládanou červenou řepou.

Komentáře k receptu