Požárské drůbeží karbanátky s dušeným hráškem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Drůbeží maso
  • 400 g Hrášek v slaném nálevu - sterilovaný
  • 120 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Mléko polotučné
  • 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Muškátový květ
  • 2 ks Žemle tuková
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 825 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 651 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 404.3 mg
  • Draslík 146.1 mg
  • Vláknina 6776.5 mg
  • Vitamín A 6776.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 41.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kusy a namočíme je do vlažného mléka. Syrové drůbeží, nejlépe kuřecí maso spolu s vymačkanými žemlemi umeleme na masovém strojku.

  • 2

    V míse pak k mletému masu přidáme sůl, žloutky, muškát a smetanu a dobře promícháme. Ze směsi utvoříme malé karbanátky, které na másle po obou stranách dorůžova opečeme.

  • 3

    Opečené karbanátky uložíme do tepla a připravíme dušený hrášek. Do kastrolu se 40 g rozehřátého másla vsypeme scezený sterilovaný hrášek a necháme dusit. Asi po 3 minutách ho lehce zaprášíme moukou, osolíme, osladíme, trochu osmahneme, zalijeme 3 lžícemi zakysané smetany, uvedeme do varu a sejmeme z ohně.

  • 4

    Na nahřáté talíře dáme dušený hrášek, na něj doprostřed karbanátky a pokrm posypeme sekaným koprem.

Komentáře k receptu