Slanečkové věžičky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Kopr čerstvý
  • 2 ks Slaneček
  • 2 ks Brambory
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Jablka
  • 2 ks Cibule
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 308 kcal
  • Sacharidy 30 g
  • Tuky 186 g
  • Sodík 506 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 60.5 mg
  • Draslík 627.1 mg
  • Vláknina 12046.5 mg
  • Vitamín A 12046.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Slanečky den předem vykucháme a dáme přes noc vymáčet. Druhý den je stáhneme, vykostíme a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Oloupeme a uvaříme velké brambory a mrkve, vařené brambory nakrájíme na kostky a mrkev na silnější plátky. Na kostky pak nakrájíme připravené slanečky a oloupaná, jádřinců zbavená jablka a malé cibule na kolečka.

  • 3

    Na kostku bramboru postupně klademe mrkev, slanečka, jablko a kolečko cibule a spíchneme párátkem. Podáváme jako chuťovku polité zakysanou smetanou smíchanou s nasekaným koprem.

Komentáře k receptu