Ruský bramborový salát s matjesem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí kysané
  • 100 ml Majonéza
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 3 ks Brambory
  • 1 ks Červená řepa
  • 3 ks Okurky nakládané
  • 2 ks Matjesy - filet
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Rajčata
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 1 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 504 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 117 g
  • Sodík 3543 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 37 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 1106.5 mg
  • Vláknina 24183.8 mg
  • Vitamín A 24183.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30 mg
  • Vitamín E 3.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velkou mrkev, brambory a červenou řepu předem uvaříme a necháme vychladnout, pak je oloupeme a nakrájíme na nudličky. Kyselé okurky nahrubo nastrouháme, kyselé zelí nakrájíme nadrobno a matjesy na menší kousky.

  • 2

    Zeleninu a rybu v míse promícháme, směs osolíme, opepříme, okyselíme vinným octem, přidáme hořčici, lžíci rajského kečupu a majolku, dobře promícháme a přikryté necháme alespoň 3 hodiny rozležet.

  • 3

    Salát podáváme ozdobený kolečky cibule a dílky rajčat jako přílohu k masu, nebo jako samostatný pokrm.

Komentáře k receptu