Brynzové knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 23 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Sýr Brynza
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 150 g Strouhanka
  • 50 g Slanina vepřová
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 474 kcal
  • Sacharidy 39 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 614 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 131.2 mg
  • Draslík 102.4 mg
  • Vláknina 3000 mg
  • Vitamín A 3000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brynzu zpracujeme s krupicí, strouhankou, vejci a lžičkou soli.

  • 2

    Z těsta tvarujeme malé knedlíky, vkládáme je do hrnce s vroucí osolenou vodou a vaříme 6-8 minut.

  • 3

    Uvařené knedlíky vyjmeme děrovanou naběračkou a omastíme rozškvařenou, na kostičky nakrájenou slaninou.

  • 4

    Podáváme jako přílohu k dušené zelenině.

Komentáře k receptu