Paprikášová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 60 g Nudle široké
  • 10 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Paprika zelená
  • 300 g Telecí plec
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 20 g Protlak rajčatový
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1800 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 181 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 578 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 57.7 mg
  • Draslík 260.8 mg
  • Vláknina 2581.7 mg
  • Vitamín A 2581.7 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky.

  • 2

    V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.

  • 3

    Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny.

  • 4

    Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu