Paprikášová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 181 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 9 g
- Sodík 578 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 57.7 mg
- Draslík 260.8 mg
- Vláknina 2581.7 mg
- Vitamín A 2581.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky bez jádřinců nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, telecí maso nakrájíme na malé kostičky.
-
2
V hrnci rozpustíme máslo, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme maso, papriku, osolíme, opepříme a chvíli dusíme ve vlastní šťávě. Necháme vysmahnout na tuk, zaprášíme mletou paprikou, zalijeme vodou a vaříme 30 minut.
-
3
Potom přidáme široké nudle, rajčatový protlak a dovaříme. Smetanu do polévky přimícháme až po odstavení z plotny.
-
4
Polévku rozdělíme do hlubokých talířů a posypeme nasekanou petrželkou.