Vínová polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cukr krupice
  • 15 g Citronová kůra
  • 25 g Cukr vanilka
  • 500 ml Víno bílé
  • 200 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 309 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 90 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 245.3 mg
  • Draslík 173 mg
  • Vláknina 795 mg
  • Vitamín A 795 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do rendlíku rozklepneme vejce, přilijeme víno, vodu a dobře rozkvedláme. Přidáme vanilkový cukr, krupicový cukr, strouhanou citronovou kůru, důkladně promícháme a přivedeme k varu. Za stálého míchání povaříme 5 minut a odstavíme.

  • 2

    Polévku rozdělíme do ozdobných misek a ještě horkou podáváme.

Komentáře k receptu