Cibulový koláč s vejci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Anglická slanina
  • 500 g Cibule
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 10 g Sůl
  • 15 g Tuk
  • 30 g Droždí
  • 10 g Cukr moučkový
  • 400 g Mouka pšeničná hladká
  • 200 g Smetana zakysaná 11%
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 868 kcal
  • Sacharidy 94 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 1497 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 292.8 mg
  • Draslík 497.1 mg
  • Vláknina 4700 mg
  • Vitamín A 4700 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnku s vlažným mlékem nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme v teple vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, zbylý cukr, přidáme kousky másla, přilijeme kvásek a vypracujeme hladké těsto. Necháme vykynout. Mezitím nakrájíme slaninu na slabé plátky, cibuli nadrobno. Vykynuté těsto vyválíme na silnější plát, položíme na vymaštěný plech, povrch potřeme smetanou, posypeme cibulí, osolíme, poklademe plátky slaniny a na každou čtvrtku koláče rozklepneme jedno vejce. Vložíme do trouby a pečeme při vyšší teplotě asi půl hodiny.

  • 3

    Koláč rozkrojíme na čtvrtky tak, aby na každé porci bylo jedno vejce a ještě teplý podáváme.

Komentáře k receptu