Bramborové placky slovenské
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 376 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1300 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 122.7 mg
- Draslík 416.8 mg
- Vláknina 15818.8 mg
- Vitamín A 15818.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 20.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené brambory rozmačkáme šťouchadlem, osolíme, přisypeme sójovou mouku, ovesné vločky, přidáme vejce a vypracujeme bramborové těsto.
-
2
Z těsta tvoříme menší placičky, které smažíme v pánvi na rozpáleném oleji nebo sádle dokřupava.
-
3
Ještě teplé placky rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme. Můžeme také podávat jako přílohu k masu.