Štika se zakysanou smetanou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 1000 g Štika obecná
  • 10 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 20 g Jíška hotová světlá
  • 200 ml Vývar rybí
  • 250 ml Smetana zakysaná 14%
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 348 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1132 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 115 mg
  • Draslík 111.4 mg
  • Vláknina 1117.5 mg
  • Vitamín A 1117.5 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Štiku omyjeme, očistíme a naporcujeme. Cibuli nakrájíme nadrobno, kopr posekáme najemno.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibulku, necháme zesklovatět, přiložíme štičí maso, osolíme a z obou stran zvolna osmažíme. Podlijeme trochou vývaru, podusíme a přilijeme zakysanou smetanu. Na mírném ohni podusíme asi 10 minut. Rybu vyjmeme, omáčku zahustíme světlou jíškou, provaříme, dochutíme solí, pepřem, přidáme posekaný kopr a odstavíme.

  • 3

    Porce štiky upravíme na talíře a přelijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu