Candát grilovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1500 g Candát obecný
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 200 g Veka
  • 15 g Sůl
  • 50 g Omáčka cikánská
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 20 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 513 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1453 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 6.5 mg
  • Vláknina 40 mg
  • Vitamín A 40 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu vykucháme, oškrábeme, důkladně prosolíme i zevnitř, pokapeme citronovou šťávou, lehce obalíme v mouce, pokapeme rozpuštěným máslem a zvolna grilujeme v troubě nebo v létě na zahradním grilu. Nezapomeneme rybu obracet. Při obracení vždy rybu znova potřeme máslem.

  • 2

    Grilovanou rybu podáváme vcelku na oválném talíři s pikantní omáčkou. Jako příloha jsou vhodné plátky bílé veky.

Komentáře k receptu