Srnčí kýta na houbách

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Mrkev kořen
  • 300 g Houby čerstvé
  • 3 g Nové koření celé
  • 3 g Pepř černý celý
  • 10 g Sůl
  • 2 g Bobkový list
  • 3 g Jalovec
  • 30 g Mouka pšeničná hladká
  • 80 g Slanina vepřová
  • 800 g Srnčí kýta
  • 600 g Knedlík kynutý
  • 300 ml Víno červené
  • 300 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 3 ml Citronová šťáva
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 740 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 63 g
  • Sodík 974 mg
  • Bílkoviny 56 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 530.8 mg
  • Vláknina 9537 mg
  • Vitamín A 9537 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 61.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, houby na plátky, očištěnou mrkev petržel a celer nastrouháme nahrubo, slaninu pokrájíme na menší hranolky.

  • 2

    Srnčí maso vcelku prošpikujeme slaninou, zbytek slaniny nasypeme do hrnce, přilijeme trochu oleje, osmahneme, přidáme maso, osmažíme ze všech stran, maso vyndáme. Na tuk v hrnci nasypeme cibuli, houby, zpěníme, přidáme zeleninu a krátce podusíme. Vrátíme maso do hrnce, podlijeme vínem, okořeníme novým kořením, bobkovým listem, celým pepřem, jalovcem, osolíme a maso podusíme. Až se víno částečně odpaří, přilijeme vývar, mouku rozmícháme ve smetaně a přidáme k masu. Promícháme, zakápneme citronovou šťávou, dovaříme. Maso nakrájíme na porce a vyjmeme koření.

  • 3

    Jako příloha jsou vhodné houskové knedlíky.

Komentáře k receptu