Telecí maso v rosolu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Telecí ořech
  • 60 g Cibule
  • 120 g Okurky nakládané
  • 120 g Hovězí uzený jazyk
  • 30 g Mrkev kořen
  • 30 g Celer bulvový
  • 30 g Petržel kořen
  • 3 g Pepř černý celý
  • 8 g Sůl
  • 3 g Nové koření celé
  • 2 g Bobkový list
  • 30 g Želatina
  • 100 g Křen
  • 5 ml Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 319 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 1269 mg
  • Bílkoviny 45 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 144 mg
  • Draslík 776.9 mg
  • Vláknina 5001 mg
  • Vitamín A 5001 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zeleninu očistíme, cibuli oloupeme, maso vcelku omyjeme, uzený jazyk a kyselou okurku nakrájíme na menší hranolky.

  • 2

    Maso vcelku prošpikujeme uzeným jazykem a okurkou, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme, opepříme, přidáme nové koření, bobkový list, mrkev, celer, petržel a povaříme přibližně hodinu. Maso ponecháme ve vývaru až do vychladnutí. Maso vyjmeme, vývar scedíme. Želatinu necháme nabobtnat ve vodě, řídíme se návodem na obalu želatiny, vložíme ji do vývaru, provaříme, okyselíme, odstavíme a necháme ztuhnout.

  • 3

    Maso nakrájíme na plátky, pokryjeme rosolem a doplníme strouhaným křenem.

Komentáře k receptu