Skopová plec dušená s bramborem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Masox
  • 1000 g Skopová plec
  • 1000 g Brambory
  • 200 g Cibule
  • 40 g Olej rostlinný
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Kmín drcený
  • 350 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 45 g
  • Sodík 344 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 752.3 mg
  • Vláknina 9836.7 mg
  • Vitamín A 9836.7 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso odblaníme, očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, očištěné a omyté brambory na plátky.

  • 2

    Maso nasypeme do hrnce, osolíme, opepříme, zalijeme vodou tak, aby bylo akorát zakryté, přidáme kostku masoxu a podusíme. Mezitím v pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli, orestujeme a přidáme k masu i s olejem. Čtvrt hodinky před koncem dušení přisypeme brambory, hustotu upravíme vodou, ochutíme drceným kmínem a dodusíme.

  • 3

    Podáváme v hlubokých talířích s polévkovou lžící.

Komentáře k receptu