Rohlíky sýrové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 1000 g Mouka pšeničná hladká
  • 250 g Hera
  • 40 g Droždí
  • 200 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 5 g Sůl
  • 25 g Tuk
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 674 kcal
  • Sacharidy 76 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 366 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 136.4 mg
  • Draslík 113.9 mg
  • Vláknina 490 mg
  • Vitamín A 490 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 5.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do vlažného mléka nasypeme rozdrobené droždí, přidáme špetku cukru a necháme na teplém místě vzejít kvásek.

  • 2

    Do mísy nasypeme mouku, přidáme Heru, žloutky, sůl, kvásek a vypracujeme těsto. Necháme ho v teple vykynout.

  • 3

    Těsto vyválíme na plát, rozřežeme na čtverce, potom na trojúhelníky a zavineme do tvaru rohlíků. Plech vymažeme tukem, poklademe na něj rohlíky vedle sebe cípem nahoru, posypeme strouhaným sýrem a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme podle velikosti rohlíků asi 25 až 30 minut.

  • 4

    Rohlíky necháme vychladnout a podáváme jako běžné pečivo.

Komentáře k receptu