Brynzové chlebíčky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka polohrubá
  • 8 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 100 g Sýr Brynza
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 5 g Sůl
  • 20 g Kmín celý
  • 25 g Tuk
  • 100 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný bílek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 548 kcal
  • Sacharidy 42 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 542 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 41 g
  • Cholesterol 99.8 mg
  • Draslík 409.5 mg
  • Vláknina 5773 mg
  • Vitamín A 5773 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse promícháme mouku s kypřícím práškem, přidáme brynzu, máslo, vejce, sůl, mletou papriku, přilijeme mléko a vypracujeme hladké těsto. Vyválíme středně silný plát, rozřežeme na čtverečky, pomažeme bílkem a posypeme kmínem. Plech vymažeme tukem, vyskládáme na něj chlebíčky, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme zvolna 25 až 30 minut.

  • 2

    Chlebíčky necháme vychladnout a podáváme.

Komentáře k receptu