Slovenské langoše

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Jogurt bílý
  • 1000 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 40 g Droždí
  • 100 g Kečup
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 150 ml Olej stolní
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Soda jedlá
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1497 kcal
  • Sacharidy 198 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 928 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 54.3 mg
  • Draslík 309.1 mg
  • Vláknina 16805 mg
  • Vitamín A 16805 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Z droždí, špetky cukru a trochy vlažného mléka připravíme kvásek. Do mouky vmícháme jedlou sodu a sůl, přilijeme ohřáté mléko, olej, přidáme jogurt a vzešlý kvásek. Vypracujeme těsto.

  • 2

    Igelitový sáček uvnitř vymažeme olejem, vložíme do něj těsto a uložíme do chladničky.

  • 3

    Z těsta můžeme 2-3 dny odebírat vždy potřebný kousek. Rukama potřenýma olejem z něj vytvarujeme placku, kterou smažíme na rozpáleném oleji na pánvi po obou stranách. Langoše při smažení propichujeme vidličkou.

  • 4

    Podáváme s prolisovaným česnekem, kečupem nebo nastrouhaným sýrem.

Komentáře k receptu