Slaninové knedlíky houskové

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Slanina vepřová
  • 20 g Petržel kudrnka
  • 60 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Strouhanka
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 8 g Sůl
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 10 ks Rohlíky bílé
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vaječný žloutek slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 485 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 777 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 131.8 mg
  • Draslík 114.9 mg
  • Vláknina 7925 mg
  • Vitamín A 7925 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na tenké nudličky, rohlíky na kostičky, petrželku posekáme.

  • 2

    V pánvi roztavíme kousek másla, přisypeme slaninu, orestujeme, přidáme cibuli, petrželku, osmahneme a nakonec přidáme rohlíky. Smažíme, až se tuk vsákne, odstavíme. Do částečně vychladlé směsi přilijeme mléko s rozkvedlaným vejcem a žloutkem, necháme odležet a zahustíme moukou, strouhankou, osolíme a opepříme. Navlhčíme si ruce a z těsta tvarujeme kulaté knedlíky, které naházíme do vroucí osolené vody a vaříme přibližně 15 minut. Scedíme a necháme okapat.

  • 3

    Slaninové knedlíky podáváme jako přílohu.

Komentáře k receptu