Bratislavský plněný vepřový bůček
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1201 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 114 g
- Sodík 164 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 273.9 mg
- Draslík 410.1 mg
- Vláknina 40.8 mg
- Vitamín A 40.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housky nakrájíme na kostičky, v míse je pokropíme mlékem, přimícháme změklé máslo a vajíčko. Směs dochutíme muškátovým oříškem a osolíme.
-
2
Vepřový bůček omyjeme, osušíme a vyřízneme v něm větší kapsu, kterou naplníme připravenou směsí a uzavřeme párátky nebo grilovacími jehlami. Pak bůček osolíme, okmínujeme a dáme do pekáče kůží dolů. Do pekáče nalijeme pivo a maso pečeme v středně vyhřáté troubě do poloměkka. Pak bůček obrátíme, kůži nařežeme, osolíme a dopečeme. V průběhu pečení maso občas přelijeme, případně podle potřeby doléváme vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme z pekáče a naporcujeme. Šťávu v pekáči zaprášíme moukou, promícháme a krátce povaříme.
-
4
Porce masa rozdělíme na servírovací talíře, polijeme zahuštěnou šťávou a podáváme s vařenými bramborami.