Slovenský zelný salát

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 120 g Cibule
  • 10 g Petržel - nať
  • 40 g Olej stolní
  • 300 g Zelí kysané
  • 150 g Paprika sterilovaná
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 3 polévková lžíce Křen
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 132 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 583 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 5.6 mg
  • Draslík 304 mg
  • Vláknina 5508 mg
  • Vitamín A 5508 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 64.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí překrájíme, kapie nakrájíme na nudličky a malé cibulky na slabé plátky.

  • 2

    Přidáme nasekanou petrželku (nebo kopr), nastrouhaný křen a vše promícháme s olejem. Necháme asi 1 hodinu odležet.

  • 3

    Nakonec salát dochutíme a podle potřeby osolíme a osladíme.

Komentáře k receptu