Slovácká zeleninová polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 258 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 275 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 36.3 mg
- Draslík 495.6 mg
- Vláknina 10163.5 mg
- Vitamín A 10163.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 52.8 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěnou zeleninu nakrájíme s půlkou cibule. Osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme celerovou a petrželovou nať, osolíme a vaříme do změknutí zeleniny.
-
2
V dalším hrnci svaříme zvlášť syrovátku a do ní zavaříme kysanou smetanu s troškou vody.
-
3
Přidáme do zeleninové polévky, zamícháme a ihned podáváme.