Okurky nakládané v hořčici

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 15

Suroviny

  • 2000 g Okurky
  • 150 g Hořčice plnotučná
  • 100 g Hořčice Dijonská
  • 50 g Křen
  • 300 g Cukr krupice
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Hořčičné semínko
  • 0.5 kávová lžička Koriandr
  • 0.5 kávová lžička Pomůcka ke konzervování ovoce a zeleniny
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 118 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 135 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 198.4 mg
  • Vláknina 2120.7 mg
  • Vitamín A 2120.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.

  • 2

    Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.

  • 3

    Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.

Komentáře k receptu