Okurky nakládané v hořčici
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 118 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 2 g
- Sodík 135 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 198.4 mg
- Vláknina 2120.7 mg
- Vitamín A 2120.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Úplně malé bezvadné nakládačky namočíme na 30 minut do vlažné vody a necháme odplavit nečistoty, potom je odrhneme kartáčkem, opláchneme, necháme okapat a každou několikrát propíchneme silnou jehlou. Připravené okurky následně plníme do sklenic.
-
2
Mezitím uvedeme do varu vodu s cukrem a solí, přidáme hořčičné semínko, koriandr a vše vaříme tak dlouho, až se objem sníží na polovinu a směs získá konzistenci řídkého medu. Poté nálev stáhneme z ohně, vmícháme obě hořčice, strouhaný křen a trochu konzervačního prostředku. Vše dobře promícháme, nalijeme na okurky ve sklenicích, hned je uzavřeme a uložíme na temném chladném místě.
-
3
Takto naložené okurky podáváme k různým masům, případně je přidáváme do salátů.