Tyrolské knedlíky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 50 g Slanina vepřová
  • 5 g Petržel - nať
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 6 ks Žemle tuková
  • 0.25 l Mléko polotučné
  • 1 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 449 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 140.3 mg
  • Draslík 112 mg
  • Vláknina 1675 mg
  • Vitamín A 1675 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Žemle nakrájíme na kostičky. Na sádle osmahneme jemně nakrájenou cibuli s petrželkou, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a zprudka ji opečeme.

  • 2

    Cibuli s petrželkou a slaninou smícháme se žemlemi, zalijeme mlékem rozšlehaným s vejci a osolíme. Necháme táhnout asi 10 minut. Nakonec přimícháme mouku.

  • 3

    Mokrýma rukama tvarujeme knedlíky a vaříme je v osolené vodě 20-25 minut.

  • 4

    Podáváme s dušeným zelím.

Komentáře k receptu