Omeleta s telecí ledvinou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 50 g Žampiony čerstvé
  • 0.5 ks Cibule
  • 1 ks Telecí ledviny
  • 12 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.5 šálek Víno madeira
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 526 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 528 mg
  • Bílkoviny 42 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1206.7 mg
  • Draslík 662.9 mg
  • Vláknina 735.8 mg
  • Vitamín A 735.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.9 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupanou, jemně nakrájenou cibuli zpěníme na másle, přidáme nasekanou petrželku, nakrájené žampiony a vše podusíme.

  • 2

    Telecí ledvinu upečeme, zbavíme tuku a nasekáme nahrubo. Přidáme ji k podušené směsi, zalijeme vývarem a necháme přejít varem. Osolíme, opepříme a ochutíme Madeirou.

  • 3

    Z vajec, mléka a špetky soli připravíme 4 omelety. Naplníme je hotovou směsí.

Komentáře k receptu