Normandské brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 169 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 30 g
 - Cholesterol 20.5 mg
 - Draslík 803.9 mg
 - Vláknina 11250.6 mg
 - Vitamín A 11250.6 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 26.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 789 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupané brambory nakrájíme na tenká kolečka.
 - 
                                2
V kastrole na 40g másla podusíme (asi 10 minut) nasekanou bílou část pórku a rozsekanou cibuli. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme horkým mlékem. Znovu přivedeme do varu, osolíme, opepříme a přidáme špetku muškátu. Vložíme připravené brambory, necháme zvolna vařit.
 - 
                                3
Když jsou brambory měkké, vložíme je do zapékací mísy a necháme ještě zapéci v troubě.