Gratinované krevety po provensálsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 354 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 292 mg
 - Bílkoviny 43 g
 - Uhlovodany 22 g
 - Cholesterol 368.3 mg
 - Draslík 559.8 mg
 - Vláknina 4498.8 mg
 - Vitamín A 4498.8 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.8 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 12.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme semínek a nakrájíme na malé kousky. Stejně tak nakrájíme šalotky a česnek, vše dáme na rozpuštěné máslo a krátce podusíme.
 - 
                                2
Přidáme krevety, nasekanou petrželku, opepříme, podle chuti osolíme a necháme vychladit.
 - 
                                3
Do směsi zamícháme žloutky a rozdělíme ji do 4 zapékacích misek. Povrch posypeme nastrouhaným sýrem a pod grilem (nebo v troubě) zapečeme dozlatova.
 - 
                                4
Pokrm ozdobíme snítkou petrželky a plátkem citronu.