Omeleta s avokádem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 40 g Sýr Ementál (Primátor)
  • 200 g Olivy nakládané
  • 0.17 kávová lžička Olej olivový
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Avokádo
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Rukola
  • 1 špetka Nakládaný zelený pepř
  • 0.125 l Mléko sójové
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 581 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1948 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 508.7 mg
  • Draslík 723.1 mg
  • Vláknina 20352 mg
  • Vitamín A 20352 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.7 mg
  • Vitamín E 7.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 253.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozmícháme se sójovým mlékem, přidáme na kostičky nakrájený sýr a osolíme. Vypeckované olivy pokrájíme na malé kousky. Avokádo rozpůlíme, zbavíme pecky a dužinu v misce rozmačkáme lžící. Přidáme olivy, drcený zelený pepř a sůl.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej, vlijeme rozšlehaná vejce a smažíme omeletu. Po usmažení na jednu polovinu omelety upravíme avokádovou směs a necháme krátce prohřát. Omeletu obložíme rukolou, přehneme na polovinu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu