Bernské rösti
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 418 kcal
 - Sacharidy 46 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 1078 mg
 - Bílkoviny 15 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 39.5 mg
 - Draslík 1118.2 mg
 - Vláknina 17350 mg
 - Vitamín A 17350 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.9 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme a nastrouháme na nudličky. Slaninu nakrájíme nadrobno, oloupanou cibuli nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme brambory, cibuli a slaninu. Vše osolíme a promícháme. Brambory stlačíme vařečkou, aby vytvořily souvislou hmotu. Opékáme je asi 10 minut a v případě potřeby uvolníme ode dna, aby se pokrm nepřipálil.
 - 
                                3
Když jsou brambory na jedné straně opečené, obrátíme je pomocí talíře a znovu opékáme dokřupava.
 - 
                                4
Na rösti položíme plátky sýru a necháme rozpustit.