Mrkvová bábovka
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
 - 225 g Ořechy vlašské
 - 500 g Cukr krupice
 - 450 g Mouka polohrubá
 - 150 g Cukr moučkový
 - 250 ml Džus jablečný
 - 350 ml Olej rostlinný
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 3 ks Mrkev kořen
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
 - 5 polévková lžíce Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Skořice mletá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
 - Sacharidy 90 g
 - Tuky 132 g
 - Sodík 30 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 87 g
 - Cholesterol 83.8 mg
 - Draslík 179.6 mg
 - Vláknina 7825 mg
 - Vitamín A 7825 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.3 mg
 - Vitamín E 3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V míse promícháme mouku, krupicový cukr, prášek do pečiva a skořici. V menší míse rozšleháme vejce s olejem, nastrouhanou mrkev, mleté ořechy a jablečný džus. Směs vmícháme do moučné směsi a vše promícháme.
 - 
                                2
Těsto vlijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku o průměru 24 cm. Pečeme v předehřáté troubě na 170°C asi 80 minut. Bábovku necháme 10 minut chladnout na mřížce, potom ji vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
 - 
                                3
Polevu si připravíme z moučkového cukru a 5 lžic vody. Bábovku dáme na mísu a polijeme ji hustou polevou.