Polévka z fazolových lusků s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 969 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 20.2 mg
 - Draslík 239.1 mg
 - Vláknina 3692 mg
 - Vitamín A 3692 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na rozpáleném tuku lehce opečeme kůži ze slaniny. Přidáme najemno nakrájenou cibuli a česnek, fazolové lusky nakrájíme na 1-2 cm dlouhé kusy a vše dusíme pod poklicí asi 20 minut.
 - 
                                2
Pak přidáme oloupané čtvrtky rajčat a společně ještě krátce podusíme.
 - 
                                3
Směs zalijeme osolenou vodou, uvedeme do varu, přisypeme hrst rýže, okořeníme pepřem a trochu pocukrujeme a na mírném ohni vaříme přikryté asi 40 minut.
 - 
                                4
Před podáváním případně ještě dokořeníme a osolíme.