Rýnská roštěná
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 346 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1226 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 54.2 mg
- Draslík 307.7 mg
- Vláknina 2485 mg
- Vitamín A 2485 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Hovězí roštěnec (nebo zadní hovězí) opláchneme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Mírně je naklepeme, okraje nařízneme, maso osolíme a opepříme. Plátky opečeme po obou stranách na polovině dávky tuku. 
- 
                                2Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, v tuku po mase ji osmahneme dorůžova a přidáme k ní mletou papriku, po zpěnění ještě rajčatový protlak. Podlijeme trochou vody. 
- 
                                3Do základu vložíme opečené maso a dusíme doměkka. Během dušení plátky zaléváme teplou vodou. 
- 
                                4Měkké maso přendáme do čistého kastrolu, šťávu zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky, zalijeme vlažnou vodou, rozmícháme a za občasného míchání provaříme. 
- 
                                5Před koncem varu přilijeme víno, omáčku přisolíme a procedíme přes hustý cedník zpět na maso. 
- 
                                6Vše ještě krátce podusíme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        