Picanchagne
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 828 kcal
 - Sacharidy 101 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 51 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 118.1 mg
 - Draslík 412 mg
 - Vláknina 24089.8 mg
 - Vitamín A 24089.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 29.1 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těsto rozdělíme na dva díly. Jeden z nich vyválíme na plát, kterým vyložíme, máslem vymazanou, koláčovou formu.
 - 
                                2
Hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a pokrájíme na plátky. Pokapeme citrónem a smícháme se smetanou a cukrem. Opepříme.
 - 
                                3
Směs nalijeme na těsto.
 - 
                                4
Druhý díl těsta vyválíme na plát a překryjeme jím formu. Okraje potřeme bílkem a slepíme se spodní částí těsta.
 - 
                                5
Koláč potřeme rozšlehaným žloutkem.
 - 
                                6
Koláč pečeme při 200 °C 50 minut. Pokud se vršek rychle zbarvuje, překryjeme listem papíru na pečení.
 - 
                                7
Podáváme vychlazené.