Čokoládové karamely

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 160 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Čokoláda hořká
  • 250 g Cukr moučkový
  • 100 ml Med včelí
  • 40 ml Olej stolní
  • 250 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 631 kcal
  • Sacharidy 93 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 11 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 32.7 mg
  • Draslík 235 mg
  • Vláknina 5680 mg
  • Vitamín A 5680 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čokoládu nastrouháme. Smetanu uvedeme k varu, smícháme s čokoládou, cukrem a medem. Za stálého míchání opět uvedeme k varu. Při 115 °C ztlumíme výkon a vaříme dál. Při 125 °C přendáme hrnec do vodní lázně.

  • 2

    Mramorovou desku potřeme olejem, ze čtyř kovových latěk vytvoříme čtverec 15x15 cm velký a taktéž je potřeme olejem. Hmotu nalijeme do formy a necháme 120 minut zcela vychladnout. Ztuhlou hmotu pokrájíme na kousky 2,5x2,5 cm velké a zabalíme je do celofánu.

Komentáře k receptu