Fazolové lusky v koprové omáčce po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 92 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 15.3 mg
 - Draslík 341.4 mg
 - Vláknina 8012.8 mg
 - Vitamín A 8012.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 22.6 mg
 - Vitamín E 0.6 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazolové lusky očistíme, omyjeme a šikmo pokrájíme. Uvaříme je v malém množství osolené vody doměkka.
 - 
                                2
Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme jemně nakrájenou cibuli, osmahneme ji a přidáme petrželku. Vše zalijeme kyselou smetanou a vývarem.
 - 
                                3
Hustou omáčku promícháme, osolíme, opepříme, ochutíme octem a česnekem.
 - 
                                4
Nakonec přidáme okapané lusky a jemně nasekaný kopr. Vše ještě krátce povaříme.