Dezert z krupice a hrozinek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 819 kcal
 - Sacharidy 109 g
 - Tuky 34 g
 - Sodík 16 mg
 - Bílkoviny 20 g
 - Uhlovodany 46 g
 - Cholesterol 425.2 mg
 - Draslík 108.4 mg
 - Vláknina 3980 mg
 - Vitamín A 3980 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.2 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 30.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mléko uvedeme k varu, poté odstavíme a postupně vmícháme krupici.
 - 
                                2
Hrnec dáme na plotnu a necháme povařit 5 minut.
 - 
                                3
Poté vmícháme cukr, máslo, žloutky a hrozinky. Směs nalijeme do formiček a necháme 6 hodin chladit. Doba chlazení je závislá na velikosti formiček, desert musí ztuhnout tak, aby šel dobře vyklopit.