Slávky po portugalsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 900 kcal
 - Sacharidy 34 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 1499 mg
 - Bílkoviny 61 g
 - Uhlovodany 32 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 1857.9 mg
 - Vláknina 4278.3 mg
 - Vitamín A 4278.3 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 67.9 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Olej rozpálíme a osmažíme na něm na drobné kousky pokrájený česnek, cibuli a šalotku. Přidáme sekanou petržel, víno, rajčatovou šťávu, na plátky pokrájený citron a koření.
 - 
                                2
Slávky pečlivě omyjeme, dáme do hrnce s 2 l vody a vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Mušle vyjmeme a do vody přilijeme 3 naběračky propasírované omáčky z hrnce.
 - 
                                4
Omáčku povaříme 10 minut.
 - 
                                5
Vařené slávky servírujeme přelité omáčkou.