Křenové roštěnky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 3 polévková lžíce Cibule
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • 3 polévková lžíce Křen
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 163 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 103 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 137.1 mg
  • Draslík 92.8 mg
  • Vláknina 1076.2 mg
  • Vitamín A 1076.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roštěnky silné asi 1,5 cm odblaníme, aby se nekroutily, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na oleji.

  • 2

    Vyšleháme vejce, mouku, dijonskou hořčici, strouhaný křen a jarní cibulku nakrájenou na kolečka.

  • 3

    Roštěnky necháme na ubrousku okapat a obalíme je v připravené směsi.

  • 4

    K výpeku přidáme máslo a roštěnky znovu opečeme z obou stran.

Komentáře k receptu