Vafle
Suroviny
- 175 g Máslo čerstvé
 - 175 g Cukr krupice
 - 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 20 g Cukr moučkový
 - 1 kávová lžička Skořice mletá
 - 2 kávová lžička Rum
 - 0.5 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 4 ks Vejce slepičí
 - 1 špetka Sůl
 - 0.25 l Smetana 12% (konzumní)
 - 3 polévková lžíce Olej stolní
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 604 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 37 g
 - Sodík 93 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 33 g
 - Cholesterol 217 mg
 - Draslík 70 mg
 - Vláknina 2284.3 mg
 - Vitamín A 2284.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 75 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme s cukrem, skořicí a solí do pěny. Za stálého míchání postupně přidáváme vejce jedno po druhém. Pak přilijeme rum.
 - 
                                2
Mouku prosijeme s kypřicím práškem a přidáme do těsta. Dobře vše promícháme.
 - 
                                3
Vaflovou formu předehřejeme na 3. stupeň a plochy vymastíme olejem. Těsto rozdělíme na 6 porcí, vždy 2 lžíce těsta rozetřeme do formy, zavřeme ji a vafle upečeme. Pečení trvá asi 4-5 minut.