Telecí plec v zeleninové omáčce
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 370 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 14 g
- Sodík 631 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 186.3 mg
- Draslík 1199.3 mg
- Vláknina 6349.5 mg
- Vitamín A 6349.5 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Maso osolíme, opepříme a pokrájíme na kousky 2cm veliké. 
- 
                                2Rajčata a česnek oloupeme, rajčata pokrájíme na kostičky. 
- 
                                3Chřest uvaříme a dáme stranou. 
- 
                                4Žampiony pokrájíme na plátky a necháme 5 minut osmahnout na rozpáleném másle. 
- 
                                5Maso osmahneme na rozpáleném oleji po dobu 20 minut. 
- 
                                6Přidáme cibuli a smažíme dalších 5 minut. 
- 
                                7Přisypeme mouku a dobře promícháme, povaříme dalších 5 minut. 
- 
                                8Zalijeme vývarem, přidáme svazek bylin, rajčata, česnek a protlak. 
- 
                                9Vše osolíme a opepříme. 
- 
                                10Uvedeme k varu a dusíme 90 minut. 
- 
                                11Do omáčky přidáme žampiony a chřest nakrájený na menší kousky. 
- 
                                12Vhodnou přílohou jsou vařené brambory. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        