Pudink rýžový se smetanou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 443 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 49 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 47 g
 - Cholesterol 223.4 mg
 - Draslík 42.4 mg
 - Vláknina 1866.7 mg
 - Vitamín A 1866.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 15.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme mléko a přivedeme k varu. Přisypeme rýži, cukr, špetku soli, přidáme máslo, přivedeme k varu a vaříme 20 minut.
 - 
                                2
V hrnku rozkvedláme žloutky se smetanou, přilijeme k rýži, promícháme, čímž hmotu zahustíme. Již nevaříme. Pudink nalijeme do pekáčku, posypeme moučkovým cukrem a dáme na chvilku zapéct do trouby, aby se z cukru vytvořila poleva.
 - 
                                3
Před podáváním necháme pudink vychladnout.