Kohoutek v ryzlinku s hroznovým vínem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Hroznové víno
  • 100 g Slanina vepřová
  • 250 g Šalotka
  • 2 kávová lžička Cukr moučkový
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Estragon
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 0.375 l Víno bílé
  • 1 kg Kapoun
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 4 polévková lžíce Slivovice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 999 kcal
  • Sacharidy 33 g
  • Tuky 64 g
  • Sodík 283 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 33 g
  • Cholesterol 29 mg
  • Draslík 600 mg
  • Vláknina 2196.5 mg
  • Vitamín A 2196.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.2 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kapouna rozporcujeme na 8-10 dílků a do masa vetřeme pepř a sůl. Slaninu bez kůže nakrájíme na kostičky, oloupeme cibuli a česnek. Estragon opláchneme a lístky otrháme.

  • 2

    V hrnci rozpálíme olej s polovinou másla a kousky masa na něm krátce, zprudka orestujeme a poté vyjmeme. Ve zbytku tuku necháme rozškvařit slaninu, přidáme celou cibuli a česnek a krátce osmahneme. Vmícháme estragon a zalijeme vínem. Vložíme zpět maso, přidáme bobkový list a zakryté dusíme na mírném ohni cca 45 min.

  • 3

    Po 30ti minutách omyjeme a otrháme kuličky vína. Zahřejeme máslo a necháme v něm rozpustit moučkový cukr. Na tomto základu krátce osmahneme hroznové víno. Oflambujeme pomocí pálenky, dochutíme citronovou šťávou. Hroznové víno a maso rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Komentáře k receptu