Kaštanový vermicelles
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 633 kcal
 - Sacharidy 119 g
 - Tuky 15 g
 - Sodík 4 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 117 g
 - Cholesterol 41.3 mg
 - Draslík 998.6 mg
 - Vláknina 2400 mg
 - Vitamín A 2400 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 102 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kaštany nařízneme ostrým nožem na vypouklé straně, vložíme do vroucí vody, cca 5 minut povaříme, poté zprudka zchladíme. Ihned oloupeme a odstraníme i tenkou hnědou slupku. Vložíme je znovu do hrnce, zalijeme vodou, přivedeme k varu a zakryté zvolna cca 30 minut povaříme.
 - 
                                2
Mezitím důkladně omyjeme pomeranč a odkrojíme tenkou vrstvu kůry. Šťávu vymačkáme, smícháme se 1/4 l vody, cukrem a pomerančovou kůrou a vaříme cca 10 minut do zhoustnutí.
 - 
                                3
Ze sirupu vyjmeme pomerančovou kůru, přilijeme pomerančový likér. Kaštany scedíme, propasírujeme lisem na brambory, necháme trochu vychladnout.
 - 
                                4
Smetanu ušleháme do polotuha s moučkovým cukrem. Kaštanovou hmotu vložíme do lisu na noky a protlačíme ji tak, aby vznikly dlouhé nudličky. Ty rozdělíme na dezertní talířky, doplníme šlehačkou, posypeme kakaem a podáváme.