Francouzské smetanové brambory

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 680 g Brambory
  • 15 g Máslo čerstvé
  • 455 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Muškátový oříšek
  • 3 ks Cibule
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 527 kcal
  • Sacharidy 32 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 214 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 28 g
  • Cholesterol 129.6 mg
  • Draslík 814.1 mg
  • Vláknina 11220.2 mg
  • Vitamín A 11220.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a cibuli oloupeme a nakrájíme nebo nastrouháme na velmi tenké plátky. Zapékací misku vymažeme polovinou másla a začneme do ní postupně vrstvit střídavě brambory a cibuli. Každou vrstvu zlehka posypeme solí, pepřem a muškátovým oříškem. Začínáme i končíme vrstvou brambor. Poslední vrstvu zalijeme šlehačkou a pokapeme druhou polovinou másla. Vložíme do trouby předehřáté na 180 °C a pečeme 1 hodinu, dokud brambory nezačnou zlátnout.

Komentáře k receptu