Houbová Gougere

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Hlíva ústřičná
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 125 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Tuk
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 450 ml Mléko polotučné
  • 300 ml Voda pitná
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Estragon
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 605 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 154 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 297.3 mg
  • Draslík 298.1 mg
  • Vláknina 4249.5 mg
  • Vitamín A 4249.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 37.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava těsta: Do kastrolu vlijeme vodu, přidáme máslo a přivedeme k varu. Odstavíme z plotny a vmícháme mouku se špetkou soli. Směs vymícháme dohladka - nesmí se chytat stěn kastrolu. Necháme vychladnout. Potom postupně přimícháme vejce.

  • 2

    Těsto vmáčkneme kolem okrajů tukem vymazané zapékací mísy. Mísu přikryjeme a uložíme do chladu.

  • 3

    Ve velké pánvi na rozehřátém másle opékáme očištěné, nakrájené houby asi 4 minuty. Vyjmeme a do pánve vsypeme mouku. 1 minutu mícháme, postupně přiléváme mléko a za stálého míchání vaříme do zhoustnutí.

  • 4

    Do pánve vrátíme houby, okořeníme estragonem, solí a pepřem. Směs nalijeme do středu věnce z těsta, mísu vložíme do silně vyhřáté trouby a pokrm pečeme 35-40 minut dozlatova. Ozdobíme lístky estragonu a ihned podáváme.

Komentáře k receptu