Telecí plec na víně se žampiony
Suroviny
- 600 g Telecí plec
 - 160 g Máslo čerstvé
 - 170 g Žampiony čerstvé
 - 60 g Mouka pšeničná hladká
 - 220 ml Víno bílé
 - 120 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 220 ml Hovězí vývar základní
 - 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Cibule
 - 0.5 polévková lžíce Bazalka
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
 - Sacharidy 27 g
 - Tuky 64 g
 - Sodík 516 mg
 - Bílkoviny 47 g
 - Uhlovodany 11 g
 - Cholesterol 280 mg
 - Draslík 1000.6 mg
 - Vláknina 3454.8 mg
 - Vitamín A 3454.8 mg
 - Vitamín B6 1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Maso očistíme a nakrájíme na kostky, cibuli a bazalku nakrájíme nadrobno. Žampiony očistíme, rozpůlíme a nakrájíme na silnější plátky.
 - 
                                2
Na másle zpěníme cibuli, vmícháme maso, osolíme, opepříme a chvíli smažíme. K masu přilijeme víno a pod poklicí za občasného míchání dusíme.
 - 
                                3
K poloměkkému masu přidáme žampiony, vydusíme šťávu až na tuk, vmícháme mouku, zarestujeme, zalijeme vývarem, vsypeme bazalku a dodusíme. Během dušení občas zamícháme.
 - 
                                4
Do udušeného masa vmícháme smetanu a jen lehce prohřejeme, už nevaříme.