Okoun v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 8 g Sůl
  • 4 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 700 g Okoun - filety
  • 4 g Pepř bílý
  • 30 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Olej slunečnicový
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 0.27 dl Olej olivový
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 505 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 1205 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 98 mg
  • Vláknina 6614 mg
  • Vitamín A 6614 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.9 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku, sůl, pivo, olej, žloutky a pepř do hladkého těsta, které necháme hodinu uležet v teple. Těsně před použitím do něj vmícháme tuhý sníh z bílků.

  • 2

    Plátky z okouna nasolíme, opepříme, pokapeme citronovou šťávou a postupně namáčíme do těstíčka. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova a podáváme ozdobené kolečkem citronu.

Komentáře k receptu