Zapečená štika s bylinkami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 17 g
 - Sodík 888 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 115 mg
 - Draslík 475.5 mg
 - Vláknina 5930.8 mg
 - Vitamín A 5930.8 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 34.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 18.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na pekáči rozehřejeme máslo a zpěníme cibuli nakrájenou nadrobno. Vykuchanou očištěnou štiku nasolíme, opepříme a vložíme do pekáče a kůži několikrát nařízneme. Posypeme nasekanými bylinkami, přidáme bobkový list, zalijeme vínem, zakryjeme alobalem a dáme péct do středně vyhřáté trouby na 30 minut. Potom rybu vyjmeme a uchováme v teple. Výpek povaříme, odstraníme bobkový list a vmícháme bylinkové máslo. Šťávou přelijeme pečenou štiku, posypeme nasekanou petrželkou a ozdobíme kolečkem citronu.