Štika na víně po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 445 kcal
 - Sacharidy 18 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 624 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 18 g
 - Cholesterol 134.9 mg
 - Draslík 708.8 mg
 - Vláknina 8288.5 mg
 - Vitamín A 8288.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.9 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Jednu větší štiku vykucháme, očistíme, odstraníme šupiny a omyjeme. Osušíme ji a povrch potřeme citronovou šťávou.
 - 
                                2
Spařená rajčata oloupeme, zbavíme semínek a rozkrojíme na čtvrtky.
 - 
                                3
Oloupeme cibuli a rovněž rozkrojíme na čtvrtky.
 - 
                                4
Štiku osolíme, posypeme sladkou paprikou a vložíme do zapékací mísy, kterou jsme předem vymastili olejem. Rybu obložíme dokola čtvrtkami cibule a rajčat.
 - 
                                5
Lehce ještě vše osolíme, přidáme utřený česnek a tymián. Na povrch štiky položíme tenké plátky slaniny a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme asi 30 minut. V průběhu pečení rybu několikrát podlijeme malým množstvím horké vody.
 - 
                                6
Štiku podáváme s vařeným bramborem a hlávkovým salátem.