Filé Princes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Chřest bílý
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 300 g Rýže loupaná
  • 600 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 552 kcal
  • Sacharidy 72 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 211 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 64 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 209.3 mg
  • Vláknina 7980 mg
  • Vitamín A 7980 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.2 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 20.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté porce filé vaříme na mírném ohni v osolené vodě asi 10 minut.

  • 2

    Propláchnutou rýži lehce osmahneme na 40g másla, zalijeme ji vodou a dusíme v troubě pod pokličkou doměkka.

  • 3

    Chřest oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme v osolené vodě.

  • 4

    Ze zbylého másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vodou z chřestu a rozvaříme na hustší omáčku.

  • 5

    Na mísu upravíme měkkou rýži, na ni položíme porce filé, chřest a vše přelijeme omáčkou.

Komentáře k receptu